Fluebindere

- du kan opleve på bindeøen og hos udstillerne

Steen Christiansen

Jeg hedder Steen Christiansen og er fra det herrens år 1964

Jeg har fisket siden jeg fik min første fiskestang som 7-årig og fangede makreller fra molen i Gilleleje. Siden har det så været lidt on off indtil jeg i 80’erne prøvede fluefiskeriet i Mörrum elven og fangede min første havørred. 

På Campingpladser sad en Svensker og bandt fluer, han viste mig teknikken og jeg har bundet fluer lige siden.

 

I min profession har jeg arbejdet i køkkenet siden 1979 hvor jeg kom i lære og har siden arbejdet rundt om i den store verden. I 2009 kom jeg udfor en arbejdsulykke og måtte finde på noget nyt at lave. Henrik Agerskov Jensen var så venlig at tage mig under sine viger og ansætte mig på lagret i fluebindingsafdelingen og det udarbejde sig til, at jeg kom rundt om på messerne i Sverige og Norge, hvor jeg bandt fluer og underviste i de forskellige butikker samtidigt med at jeg præsenterede produkterne. 

Herefter arbejde jeg en kort periode hos Salmonfly Kim Rasmussen hvor jeg igen også blev beriget med en masse viden inde for materialer og fluebinding. Sideløbende med disse jobs har jeg et par gange undervist hos FFFD København.

 

Dette er anden gang, at jeg er inviteret på Danish Fly Festival i Kolding, hvor jeg glæder mig til at komme og møde ligesindet og vise lidt frem at det jeg binder.