Fluebindere

- du kan opleve på bindeøen og hos udstillerne

Neil Darling

Jeg er født i Nordirland, men bor og arbejder nu i England tæt på Manchester, hvor jeg idrætslærer for gymnasieelever.

Jeg begyndte oprindeligt at fiske spin efter aborre og gedde med min far og bedstefar, hovedsageligt på Lough Erne, Enniskillen, Nordirland. Bedstefar gav mig en spinnestang og en grejkasse fuld af Mepp-spinnere i fødselsdagsgave, en af de bedste barndomsgaver, jeg nogensinde har fået. Jeg har også stadig stangen og hjulet. Der var også en lille bog om fluebinding i grejkassen, som absolut fangede mig. Ved hjælp af instruktionerne i bogen lærte jeg mig selv at fastgøre tråd og whip finish i hånden. Jeg havde heller ikke noget af det smarte bindeværktøj, som jeg har i dag! Min første flue blev bundet ved hjælp af en ormekrog, fluestikket var en trætøjklemme og fjerene blev “lånt” fra en af mors puder. Det var hvor fluebindingen og fluefiskeri-afhængigheden, startede for alvor.

I dag fluefisker jeg efter ørred, stalling og laks – havørred, havaborre og sej. Jeg foretrækker at fiske og udforske vandløbene, men jeg nyder også at fiske efter vilde ørreder i store områder som Lough Corrib i Irland. Jeg holder ofte ferie i Skotland, og fisker derfor de store skotske floder som The Tay, så meget jeg kan. Min bindestil er ret eklektisk på grund af antallet af arter, jeg godt kan lide at fluefiske efter, men jeg fokuserer nok mest på nymfemønstre. Jeg nyder virkelig at eksperimentere med forskellige materialer og binder for at prøve at udforske alle muligheder med forskellige mønstre. Den konstante læring og tidsfordriv der fanger mig fuldstændig.

For nylig har jeg presset mig selv ud af min fluefiskerkomfortzone ved at prøve at binde og fiske flere tørfluemønstre. Dette fokus er generelt kun forbeholdt den irske maj flue klækning. Jeg nyder virkelig at fiske “Klink and Dink”-metoden, a la New Zealand-stil. Det er sådan en effektiv metode til de kræsne bækørreder. Der er noget ret berusende ved at se tørfluen flyde og duppe ned ad strømmen, med forventning om, at den forsvinder når som helst!

Jeg er for nylig begyndt at dele billeder af mine fluer og fiskeri på Instagram og er blevet overrasket over støtten og venligheden fra fluefiskersamfundet på platformen. Dette har forbedret min læring og også bidraget til at videreudvikle mine bindeevner. Jeg nyder virkelig at engagere mig med ligesindede, diskutere emner og give råd om binding og fiskeri, når jeg kan. En kærlighed til fotografering, især makrofotografering, har udviklet sig fra brugen af Instagram, sammen med de fantastiske muligheder for Pro-personale, som Ahrex Hooks tilbyder mig, (jeg for nylig knyttet til deres You Tube-kanal), Veniard Ltd., Vicuna dubbing og Vision Fly Fishing UK .

 

Se flere fluer på Instagram