Foredragene

- hvor du kan blive inspireret og lære

Mange strategier - mange muligheder - flere Å-havørreder

Jeg elsker havørreden, dens lunefulde tilstedeværelse i åen når sommeren overtager sceneriet og klæder naturen i farver, dufte og lyde. Intet fiskeri herhjemme er dog behæftet med så mange dogmer som netop havørredfiskeriet i åen.

 

Havørreden kan kun fanges aften, nat og morgen. Fluerne skal bule eller streame. I Vejle Å kan fiskene kun fanges på “Kosten”, i Karup på “sprutten”. Man kan ikke fange havørreder ved fuldmåne, på kolde nætter, når mosekonen brygger osv. osv.

 

I dette foredrag tager Ronny Lagoni jer med ud til sommeråen for med levende fortællinger, billeder og en lille portion humor at inspirere dig til at se de mange muligheder i stedet for de få – for med mange strategier i kufferten, er der bare flere muligheder for at udløse de tunge hug oftere.

 

Ronny Lagoni Thomsen er instruktør ved Danmarks Sportsfiskeforbund, hvor han siden 2005 har instrueret i fluekast, fluefiskeri, fluebinding, ungdomsarbejde, undervisningslære, har certificeret fiskeguider og undervist andre instruktører. Ved siden af dette har han skrevet flere artikler, lavet fluebindevideoer og indspillet en fluekaste-DVD “Casting and Strategy” i samarbejde med Niels Vestergård. Ved siden af dette har han dyrket havørredfiskeriet rundt om i Danmark siden 2003. Ronny har ligeledes været tilknyttet grejbranchen som både testfisker og meddesigner. I dag er han uafhængig og nyder den frihed det er at kunne tænke på tværs af mærker for at få de bedste grejsammensætninger til netop vores særlige fiskeri herhjemme.