Fluebindere

- du kan opleve på bindeøen og hos udstillerne

Geert Werbrouck

Hej mine danske venner,
Mit navn er GEERT WERBROUCK og kommer fra lille Belgien.
Dette er min fjerde gang som gæster Danish Fly Festival, og jeg glæder mig til være sammen med jer alle igen.

Jeg er født i 1958, og jeg binder fluer fuldstændig autodidakt siden begyndelsen af 70-erne.
Jeg var ikke særlig god i begyndelsen, men jeg gav aldrig op og blev bedre med årene. I 1982 fiskede jeg mig ind som Belgien Champion i strømvand og i de efterfølgende år deltog jeg også i konkurrencer på stillevand. I 1988 stoppede jeg med konkurrencer og fandt ro i bare at fiske, når jeg ville.

Jeg er mere en vild ørredfluefisker og europæisk stalling fisker end til laks eller havørred. Ikke desto mindre gør jeg mit bedste for nu og da at fiske efter laks eller havørred i Skotland på Teviot, Annan og Don og i Nordirland på floden Derg (en flod i Folyle-systemet) samt her i Danmark ved Skjern å (sidst i september var mit fjerde besøg, men igen uden noget ‘sølv’ til mig – men jeg fortsætter og giver ikke op).

For et år eller 15 år siden, da jeg blev 50 år gammel, gjorde jeg det til mit ‘mål’ at lære at binde en anstændig klassisk lakseflue. Med masser af vedholdenhed nåede jeg det mål, og er jeg overbevist om, at alle kan lære at binde en anstændig klassisk lakseflue (på den betingelse, at han ikke giver op).
I 2016 mistede jeg lidt lysten til at binde de klassiske laksefluer, så jeg begyndte at binde mere ‘kreative’ laksefluer, men altid med ‘klassiske’ indslag og altid med målet om at fange fisk på dem. I mellemtiden bandt jeg adskillige klassiske vådfluer og kreative vådfluer, hvilket i 2017 resulterede i en lille bog skrevet og udgivet af min amerikanske ven Dale Darling… Så man kan sige, at jeg er lidt af en all-round fluebinder, fra tørfluer til vådfluer til streamere til laksefluer. På Danish Fly Festival vil jeg binde nogle hårvingefluer til laks eller steelhead. Jeg håber at se DIG ved mit bord og vær ikke bange for (på engelsk tak) at stille spørgsmål eller starte en samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig i Kolding.