Foredragene

- hvor du kan blive inspireret og lære

Forførende Danske Laks

Beskrivelse af foredraget:
Den passionerede fluefisker Thomas Kjelgaard holder foredrag om det magiske, og til tider barske, fluefiskeri efter de fascinerende vestjyske laks.
Gennem ord, billeder og video får du tips og tricks til at optimere dit fiskeri og øge dine chancer for at få succes ved de danske lakseførende vandløb.

 

Beskrivelse af Thomas Kjelgaard:
Thomas Kjelgaards´ helt store passion er fluefiskeri, som for ham handler om fisketeknik, strategi, fluekast og fluebinding. Han har stor erfaring som fluefisker, instruktør, guide, fluebinder artikelforfatter og foredragsholder. Thomas har bl.a. skrevet en række artikler og afholdt adskillige foredrag og kurser om netop fluefiskeri efter laks i Danmark.
Thomas går op i tekniske justeringer og æstetiske detaljer, som gør hans fiskeri mere naturtro og effektivt. Indsigt i laksens biologi og adfærd ved forskellige påvirkninger, såsom vind og temperaturer er afgørende for succes. Fisketeknik, gode kasteegenskaber og fluebinding er nødvendigt for at få den bedste oplevelse ved vandet.
Fluen skal præsenteres så naturligt for laksen som muligt. Samtidig skal fluelinen lande blidt på vandoverfladen, så der ikke skabes unødvendige forstyrrelser. Både hastighed og længde på indtagning af fluen, og hvor i vandsøjlen fluen præsenteres, er afgørende for at få laksen til at hugge. Det samme gælder for balance, størrelse og farvevalg på fluen.

 

Se mere om Thomas Kjelgaard på Instagram @Flyfishdenmark

 

Jeg glæder mig.

Med venlig hilsen

Thomas Kjelgaard
tk@salmologic.com
Mobil: 23 34 76 08