Fluebindere

- du kan opleve på bindeøen og hos udstillerne

Fabio Federighi

Hej alle sammen, jeg hedder Fabio Federighi og bor i Firenze i Toscana.

 

Jeg kan godt lide at binde fluer i forskellige stilarter, men især den “italienske stil”, en stil udtænkt af Francesco Palù i 70’erne, som gennem materialevalget og deres særlige arrangement giver bevægelse og vitalitet til imitationen.

Jeg binder også fluer til forskellige taktiker og arter af fisk, ferskvand, saltvand, laks og havørred, men også hyperrealistisk.

 

Jeg fisker rundt omkring i verden og har i mange år bundet fluer på flere internationale fluefestivaler sammen med mange venner og fiskere og fluebindere. Blandt de smukkeste oplevelser, som jeg deltager i hvert år, er festivalerne i Europa, Danmark, Tyskland, Sverige, Holland, Irland og England, er nogle af de lande, hvor disse begivenheder finder sted, uden at glemme den amerikanske i Somerset New Jersey ved fluebindingssymposiet.

 

Jeg er en del af det italienske team af Ahrex Hooks, Swiss CDC, Fly Fish Europe.

 

Sammen med min ven Gianluca Nocentini skrev jeg ” MANUAL OF THE MODERN MANUFACTURER OF ARTIFICIAL MOCHES”.

Jeg har også skrevet adskillige artikler i fagblade, og mine fluer findes i mange internationale bøger.

 

Med vennen Federico Renzi og i samarbejde med Eddy Peruzzo arrangerer vi under European Outdoor Show i Verona, “Italian Fly Tying Show”, den vigtigste fluebindingsfestival i Italien, et fluebindings mødested for de bedste internationale og italienske fluebindere .

 

Helt sikkert er fluefiskeri mit livs passion, en sund aktivitet, der har givet mig mulighed for at opleve og se verden, at kunne værdsætte og elske naturen i dens smukke former og visioner, og også have givet mig mulighed for at møde mange vidunderlige mennesker. Fluebinding er derfor en aktivitet der giver mig mulighed for at skabe noget og bruge manuelle færdigheder, jeg synes det er terapeutisk og en uddybning af vores passion. Jeg ville ønske, at alle ville opleve fluefiskeri i dets fulde former..