Golden Dorado i Argentina

Motoren slukkes. Den frontmonterede elmotor sænkes. Vi nærmer os forsigtigt grene og bevoksninger, der står og svajer i strømmen. Det ser så uskyldigt ud. Men hvad der gemmer sig lige under overfladen kan bringe guldfeberen frem i enhver.

Fluen placeres først 5-10 meter fra standpladsen, hvorefter den drifter tæt forbi. Nøjagtig som vi kender det fra fiskeriet i de skandinaviske åer og elve. Der gives et par forsøg til. Kommer fisken ikke, kastes der nu direkte imod spottet, og fluen tages ind. Hvis ingen fisk har bestemt sig for at tage din flue på de første to-tre meter, tages det næste kast. 10-15 kast high-speed fiskeri. Det var pokkers, stadigvæk ingen reaktion.

Der er ikke noget, der hedder forsigtige nap i det her fiskeri. Hver indtagning af fluen skal ske med et solidt greb om linen. Bremsen skal være helt spændt. Får fisken blot ét sekunds forspring, kan du godt forberede dig på kaos, når linen skal trækkes tilbage igennem et virvar af grene. En golden dorado giver ikke op uden kamp!

Guiden lægger nu båden tættere på. Det giver en sidste mulighed for at fremprovokere en reaktion. Med korte kast lægges linen ud, så fluen klaskes ned i vandoverfladen. And action… Dit hjerte springer et par slag over, når et inferno af skumsprøjtene vand brutalt kastes op i luften. De næste sekunder er ren magtkamp mellem dig og denne djævelske gyldne skønhed. Når først krogen er sat, vil du opleve den stærke dorado springe fri af vandet igen og igen.

Det er hårdt fiskeri, men noget af det vildeste du kommer til at opleve som fluefisker. Hver fisk er en flidspræmie, og om aftenen mærkes ømheden i alle muskler og led. Vi kan ikke tone det længere ned, end til at kalde det et verdensklasse fiskeri. Det er Argentina, det er golden dorado, og det er intenst!

Åbningstider og entre

Lørdag 2. marts.: 10:00 - 18:00
Søndag 3. marts.: 10:00 - 16:00
Entre:
Voksen: 100,- Kr / FFFD'er gratis
Unge 15-18 år: 50,- kr.
Unge under 15 år: Gratis

Del budskabet...

Vis du kommer på Danish Fly Festival 2019 og del gerne plakat og banner i din blog, på din hjemmeside eller som sidefod i e-mails.

Om FFFD

Mere end 1.200 passionerede fluefiskere er medlem fordi:
FFFD støtter vandmiljøet
FFFD arrangerer kasteinstruktioner, fluebindingsseminarer, ture til ind- og udland.
FFFD aktiviteter er gratis eller med tilskud.
Læs mere og medl dig ind på fffd.dk


Tilbage til toppen

Danish Fly Festival, PULZION, KFUM-Hallerne, Peder Tofts Vej 21, 6000 Koldin