Thomas Kjelgaard

Min helt store passion er fluefiskeri, som for mig handler om fisketeknik, strategi, fluekast og fluebinding. Siden jeg var barn, har jeg været grebet af fluefiskeriet mange facetter, og med tiden føler jeg, at jeg har fået en dybere forståelse for den kunst, det er at fiske med flue.

Jeg går op i tekniske justeringer og æstetiske detaljer, som gør mit fiskeri mere naturtro og effektivt. Indsigt i fiskens biologi og adfærd ved forskellige påvirkninger, såsom vind og temperaturer er afgørende for succes. Fisketeknik, gode kasteegenskaber og fluebinding er nødvendigt for, at jeg kan få den bedste oplevelse ved vandet. Derfor bruger jeg meget tid på at dygtiggøre mig på alle områder.
Fluen skal præsenteres så naturligt for fisken som muligt. Samtidig skal fluelinen lande blidt på vandoverfladen, så der ikke skabes unødvendige forstyrrelser. Både hastighed og længde på indtagning af fluen, og hvor i vandsøjlen fluen skal præsenteres, er afgørende for at få fisken til at hugge. Det samme gør sig glædende for størrelse og farvevalg på fluen.

Mit fiskeri er primært koncentreret om laksene og havørrederne i de jyske åer og havørrederne på kysten. Ud over at fiske i Danmark holder jeg meget af at rejse og fiske i udlandet.
Se mere på Instagram @Flyfishdenmark

Siden 2003 har jeg været instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund. Jeg er ambassadør ved det danske fluegrejsfirma Salmologic og det danske tøjfirma Geoff Anderson. Jeg er freelance journalist i bladet Sportsfiskeren og har desuden stor erfaring med planlægning og afholdelse af diverse kurser, undervisning, foredrag og guidning mm.

Åbningstider og entre

Lørdag 2. marts.: 10:00 - 18:00
Søndag 3. marts.: 10:00 - 16:00
Entre:
Voksen: 100,- Kr / FFFD'er gratis
Unge 15-18 år: 50,- kr.
Unge under 15 år: Gratis

Del budskabet...

Vis du kommer på Danish Fly Festival 2019 og del gerne plakat og banner i din blog, på din hjemmeside eller som sidefod i e-mails.

Om FFFD

Mere end 1.200 passionerede fluefiskere er medlem fordi:
FFFD støtter vandmiljøet
FFFD arrangerer kasteinstruktioner, fluebindingsseminarer, ture til ind- og udland.
FFFD aktiviteter er gratis eller med tilskud.
Læs mere og medl dig ind på fffd.dk


Tilbage til toppen

Danish Fly Festival, PULZION, KFUM-Hallerne, Peder Tofts Vej 21, 6000 Koldin