Michael Olesen

Hej med jer.
Jeg er en ung mand på kun 52 år, som har fisket og bundet fluer, så længe jeg kan huske. I 1981 bandt jeg min første flue, og siden har denne interesse taget mig vidt omkring.

Min hovedinteresse er fiskeri efter bækørred og stalling. Jeg fisker i nogle af de dejlige danske åer, men tager hvert år på udenlandske fiskerejser, for bl.a. at fiske kalkstrøm og bjergvand, som vi af gode grunde ikke har for meget af lige i baghaven.

Min fluebindingsinspiration finder jeg langs åen, hvor den virkelige fiskemad findes. Insektlivet er, af mange gode grunde, min primære kilde til fluebinding. Fluefiskeri og fluebinding, er for mig, meget nært forbundet, og derfor skal mine flue-designs virke i praksis. Der er naturligvis ikke noget forgjort i, at pynte lidt på fluerne, således de også er en fryd at kigge på.

Igennem en årrække, har jeg haft fornøjelsen af at undervise en del i fluebinding, naturligvis med hovedvægt på tørfluer og nymfer af den semi-realistiske slags. I min formidling har jeg lagt stor vægt på fluekreationer der indeholder et eller flere elementer af cdc, som tilfører mine fluer liv og naturlighed. Det interesserer mig meget, at gøre mine fluedesigns bløde og levende, at bruge velkendte og tilgængelige materialer på nye og anderledes måder, og endelig skal det også være sjovt og interessant at binde fluer. Sidstnævnte er yderst vigtigt, for at holde i længden.

Min fluebinding bliver tilsyneladende ved med at tage mig nye og spændende steder hen: For tiden er jeg tilknyttet SEMPERFLI pro team i England, og så har jeg, i de senere år, været så heldig, at få muligheden for at skrive om min fluebinding i en række internationale fluefiske magasiner, som eks. ”FlyLine Magazine” i Italien og ”Fish und Fliege” i Tyskland.

Jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere mine fluer og få en god fiskesnak til ”Danish Fly Festival” 2. og 3. marts.

Åbningstider og entre

Lørdag 2. marts.: 10:00 - 18:00
Søndag 3. marts.: 10:00 - 16:00
Entre:
Voksen: 100,- Kr / FFFD'er gratis
Unge 15-18 år: 50,- kr.
Unge under 15 år: Gratis

Del budskabet...

Vis du kommer på Danish Fly Festival 2019 og del gerne plakat og banner i din blog, på din hjemmeside eller som sidefod i e-mails.

Om FFFD

Mere end 1.200 passionerede fluefiskere er medlem fordi:
FFFD støtter vandmiljøet
FFFD arrangerer kasteinstruktioner, fluebindingsseminarer, ture til ind- og udland.
FFFD aktiviteter er gratis eller med tilskud.
Læs mere og medl dig ind på fffd.dk


Tilbage til toppen

Danish Fly Festival, PULZION, KFUM-Hallerne, Peder Tofts Vej 21, 6000 Koldin